כשל רפואי הוא מקרה בו לא הוענק למטופל טיפול רפואי הולם על ידי הצוות שטיפל בו או חלק ממנו. במקרים של כשל רפואי, נוצרים אצל המטופלים לעיתים קרובות נזקים מסוגים שונים. במקרים אלה ישנה אופציה לנפגעים להגיש תביעת נזיקין. בכתבה שלפניכם נסקור את תפקידו של עורך הדין בתיקים אלה וכיצד יש לבחור ייצוג מתאים.
מהו כשל רפואי ומתי הוא מצדיק תביעה?
כשלים רפואיים הם מצבים בהם הטיפול הרפואי שהוענק למטופל על ידי הצוות לא עמד בתקנים הנדרשים. כשלים רפואיים אלה נפוצים למדי וחלק נכבד מהם לא גורם למטופלים נזק חמור או ארוך טווח. במקרים בהם כשל רפואי גרם לנזק ארוך טווח או חמור במיוחד, ניתן לתבוע את הגורמים לנזק בכדי לקבל פיצויים. כדאי מאוד לקבל ייעוץ על ידי עורך דין בעל התמחות בתחום כמו עו"ד ישר יעקובי.
תפקידו של עורך הדין בהגשת תביעת רשלנות רפואית
תפקידו של עורך הדין מתחיל עוד לפני הגשת התביעה. בעת פגישת הייעוץ הראשונית עורך הדין ישמע את עובדות המקרה, ובהתאם לכך יחליט האם לדעתו כדאי להגיש את התביעה או שיש לוותר על כך. במידה והתביעה ממשיכה, עורך הדין יעזור בבניית תיק התביעה ובהשגת חוות הדעת הרפואית שנדרשת לשם הגשת התביעה.
במהלך המשפט עורך הדין ייצג את התובע וידאג לכך שהתביעה תתקבל, ושסכום הפיצויים שייפסק יהיה גבוה ככל האפשר. בחירה של עורך דין מתאים לייצוג בתיק של רשלנות רפואית, היא חשובה מאוד ותשפיע על כל מהלך המשפט.
כיצד לבחור ייצוג משפטי איכותי לתיקים מסוג זה?
חשוב מאוד למצוא עורך דין שיש לו התמחות כמה שיותר ספציפית לגבי סוג התביעה המוגשת. לדוגמא עורך דין שמתמחה בתביעות נזיקין בגין רשלנות רפואית, יהיה טוב פחות מעורך דין שמתמחה בהגשת תביעות בתחום רפואי ספציפי כמו אבחון או נזקים שנעשו במהלך ניתוח.
עלות שכר הטרחה של עורכי דין בתיקים אלה
כל עורך דין מחליט בעצמו כמה שכר טרחה לגבות ובאיזה אופן לגבות אותו. מרבית עורכי הדין לוקחים תשלום חלקי ביותר לפני קבלת פסק הדין, ולאחריו הם מקבלים אחוז מתוך סכום הפיצויים. כיום מקובל לדרוש שכר טרחה של בין 25%-30% אחוזים מסך הפיצויים הכולל שייפסק לטובת התובע. שימו לב, בית המשפט מתחשב בשכר הטרחה בעת קביעת גובה הפיצויים.
תפקידו של עורך הדין במקרה של כשל רפואי – סיכום
כשל רפואי הוא רשלנות של צוות רפואי במתן טיפול או אבחון של מטופל. במקרים שכשל זה גרם לנזק חמור או ארוך טווח, אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית. עורך הדין במקרים אלה מתחיל את תפקידו כבר לפני הגשת התביעה, והוא מלווה אותה לאורך כל הדרך ועד למתן גזר הדין.