תקופת ההיריון היא תקופה מאוד משמעותית בחיי האישה. מדובר על תשעה חודשים מיוחדים, הכוללים הכנה ללידה ושינויים גופניים והתנהגותיים. כדי לעבור את התקופה בצורה בטוחה וכדי לאפשר לידה של תינוק בריא, נשים עוברות את התהליך עם ליווי רפואי.
לפעמים הליווי הזה לוקה בחסר – לדוגמה כשהאישה סובלת ממחסור בחומצה פולית ואינה מטופלת כראוי . במאמר הבא נסביר האם ניתן לתבוע רופא מלווה על מצב בו קיים מחסור בחומצה פולית במהלך ההיריון.
חומצה פולית במהלך ההיריון
הגוף שלנו כולל חומרים רבים שנמצאים במערכת הדם שלנו, ומאפשרים לנו לחיות בצורה בריאה ובטוחה יותר. חומצה פולית היא סוג של ויטמין, שנמצא בדם ואמור לסייע להתפתחות תקינה של העובר אצל אישה שנמצאת בהיריון. הגוף מקבל את הויטמין הזה באמצעות צריכה של מזונות מסוימים. החומצה הפולית עוזרת למנוע בעיות בריאותיות שונות שעשויות לצוץ אצל העובר.
מה מחסור בחומצה פולית עשוי לגרום?
בין המקרים השונים של רשלנות רפואית חומצה פולית שנמצאת במחסור בגוף האישה ההרה ואינה מטופלת כנדרש – יכולה לגרום להתפתחות לא תקינה של העובר. שדרה שסועה היא תופעה רפואית אשר נגרמת אצל עוברים של נשים שסבלו ממחסור בחומצה פולית בדם בזמן ההיריון. מדובר בפגיעה במערכת העצבים ובעמוד השדרה.
רשלנות רפואית עקב מחסור בחומצה פולית
מצב בו תינוק נולד עם הבעיות הבריאותיות הללו, שנוצרות כתוצאה ממחסור בחומצה פולית, עשוי להיחשב למצב של רשלנות רפואית. לפי החוק, רשלנות רפואית מתרחשת כאשר נגרם נזק משמעותי למטופל. בהיריון, רשלנות רפואית תחשב לכזאת גם אם היולדת לא ניזוקה, אך התינוק כן ניזוק, כל עוד התבצעה פעולה רשלנית.
כל מקרה לגופו
חשוב לשים לב במקרים הללו לכל מקרה לגופו. ישנם מקרים רבים שלא נחשבים לרשלנות רפואית, מכיוון שהרופא אינו מתרשל. רופא שמבצע טעות שלא ניתן היה למנוע אותה, יגרום לכך שלא תוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית.
המלצות במהלך תקופת ההיריון
הרופא המלווה של האישה ההרה במהלך תקופת ההיריון צריך להמליץ לה על מאכלים שמעלים את כמות החומצה הפולית בדם. אם לא בוצעה המלצה כזאת, ייתכן שמדובר ברשלנות רפואית מצד אותו הרופא.
ביצוע בדיקות
במהלך תקופת ההיריון צריך להתבצע מעקב אחר המדדים השונים של האישה ההרה. בין היתר, כמות החומצה הפולית בדם שלה צריכה להיות מנוטרת כל תקופת זמן מסוימת, על מנת שלא יתרחשו נזקים משמעותיים שיפגעו בתינוק. לכן, אם הרופא לא שולח את אותה אישה לבצע בדיקות כאלו, נזק עשוי להיגרם לתינוק והרופא ייחשב בתור מי שהתרשל.
סיוע מאיש מקצוע
מקרים כאלו של רשלנות רפואית יכולים לאפשר הגשת תביעת פיצויים. חשוב להבדיל בין מקרים של רשלנות לבין טעויות שלא ניתן היה למנוע, בהן התנהל הרופא בצורה מקצועית. כדאי לקבל סיוע מעורך דין רשלנות רפואית לפני פניה לצעדים משפטיים.