דורשים ממך מרשם פלילי בעבודה? האם זה חוקי?

בתהליך קבלה לעבודה חדשה דורשים ממך מרשם פלילי? חשוב לדעת שמחודש יולי לשנת 2022 הבקשה הזו הפכה לבלתי חוקית.  עם זאת, עדיין ניתן להעניק מרשם פלילי לאחר חתימה על טופס בו אתם מעוניינים לבצע זאת. כך שאם לא חתמתם על הטופס, המשטרה אינה יכולה למסור את המידע על פי חוק למקום העבודה. אבל איך באמת יש להתנהל מול מקומות עבודה שדורשים מרשם פלילי ומה החוק אומר? במאמר זה נסביר לכם. 

 

החוק החדש

בחודש יולי האחרון בשנת 2022, נכנסה לתוקף הצעת החוק המידע הפלילי ותקנות השבים. אסור לדרוש מאף אדם להציג מידע פלילי על עצמו. בין אם זה בוועדות קבלה למקומות עבודה או לחוגים חברתיים שונים. לא מדובר רק במידע פלילי, אלא גם איסור למסירת תצהיר או מענה על שאלון שקשור למעשים פליליים.

במידה ומקום העבודה לוחץ עלייך למסור מרשם פלילי בעבודה עליכם לפנות לקבלת ייעוץ אצל עורך דין אזרחי שיעזור לכם להתנהל מול מקום העבודה ולדעת את הזכויות שמגיעות לכם במסגרת החוק. האיסור תקף על כלל אזרחי מדינת ישראל.

 

האם ניתן לעבור על החוק?

על מנת שבכל זאת מקומות עבודה יצליחו לגשת אל עברנו הפלילי באישור שניתן על ידנו, ניתן לחתום על טופס הסכמה. זאת במידה ומקום העבודה מעוניין לקבל מידע פלילי והצד השני מסכים, חובה להחתים את העובד בתהליך המיונים על טופס הסכמה ולא לקבל אישור בכל פה.

יחד עם זאת, מקום העבודה יוכל לקבל את המידע רק אחרי שהוכיח כי קבעו נהלים ותקנים פנימיים בנוגע לחשיפה למידע הפלילי ושמירתו. בנוסף, על מקום העבודה להודיע לאותו אדם על הכוונה לבקש מידע פלילי אודותיו מגורמים משטרתיים. אם מקום העבודה לא ימסור הודעה לאדם אודותיו דורשים את המידע, המשטרה לא תמסור את הממצאים שלה.

אם אותו אדם הביע הסכמה בכתב להענקת המידע לגורם שלישי, במקרה זה מקום העבודה, ניתן לקבל את המידע גם ללא מסירת הודעה לאותו אדם.

 

בקשה למחיקת רישום פלילי

בקשה למחיקת רישום פלילי מוגשת למשטרת ישראל, לפרקליטות או לנשיא המדינה. מכיוון שמדובר בעניין משפטי, רצוי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין מנוסה. שימו לב כי מידע המופיע ברישום משטרתי בנוגע לתיקי חקירה סגורים בעבירות שאינן מסוג פשע, יבוטלו לאחר שבע שנים מיום האירוע, אלא אם כן החליט אחרת גורם מוסמך במשטרה.

יחד עם זאת, תקופת התיישנות של הרשעה בעבירה של בגיר משתנות בהתאם לעבירות בהן הוא הורשע. במידה ואתם מעוניינים למחוק רישום פלילי ללא צורך לחכות להתיישנות, יש לפנות באופן אקטיבי למשטרת ישראל ולהיות מלווה על יד עורך דין. במידה וההליך לא הסתיים בזיכוי, הגורם המוסמך היחיד שיכול להורות על קיצורן של תקופות ההתיישנות של הרישום הפלילי הוא נשיא המדינה.

רישום פלילי

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו