4 מקרים שבהם ניתן לקבל פטור ממס הכנסה

בישראל קיימת חובה לתשלום של מס הכנסה גם מיגיעה אישית וגם מאפיקים אחרים. מס זה הוא פרוגרסיבי, כלומר שהאחוז שמשולם כמס הכנסה תלוי בגובה ההכנסה עצמה. מי שמרוויח סכומי כסף גדולים, יכול לשלם מס הכנסה בגובה של עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים בחודש במקרים מיוחדים. בכתבה שלפניכם נדבר על פטור ממס הכנסה למי שהוכרה לו נכות, ונפרט על 4 מקרים נפוצים שיכולים לאפשר פטור ממס הכנסה. 

 

פטור ממס הכנסה לסובלים מנכות או מחלה קשה

פטור ממס הכנסה בישראל מוענק לאנשים שיש להם נכות או בעיה בריאותית קשה אחרת. הפטור מעניק למי שזכה בו, פטור ממס עד לגובה הכנסה של כ-629 אלף שקל בשנה כתוצאה מיגיעה אישית. תקרת הפטור במקרה של הכנסות הוניות (שאינן מיגיעה אישית) עומד על כ-73 אלף שקל. סכומים אלה ניתנים במקרה של פטור ממס הכנסה לצמיתות. במקרה של פטור זמני ממס הכנסה, תקרת הפטור מיגיעה אישית תהיה זהה לתקרה של הכנסות הוניות.

בכדי לקבל את הפטור, יש להגיש בקשה להכרה בנכות לביטוח לאומי, ולאחר קביעת האחוזים להגיע לוועדה ייעודית למתן פטורים ממס הכנסה. אם אתם זקוקים לעזרה בנושא, היכנסו לקישור לקבלת ייעוץ ולקביעת פגישה https://fclaw.co.il.

 

להלן 4 מקרים המזכים בפטור ממס הכנסה:

 

1 – עיוור או בעל תעודת ליקוי ראיה

ישנם מקרים מעטים שבהם אין צורך לקבל הכרה באחוזי נכות בכדי לקבל פטור ממס הכנסה. אחד מהמקרים האלה הוא של מי שסובל מעיוורון או שיש לו תעודת לקוי ראייה. במקרה כזה, יש לגשת אל הוועדה למתן פטור ממס הכנסה מבלי לעבור בוועדה לקביעת נכות. עיוורים ובעלי תעודת לקוי ראייה זכאים לקבלת הפטור באופן כמעט אוטומטי.

 

2 – פציעה כתוצאה מתאונה שגרמה לנכות

פציעות קשות שנגרמות כתוצאה מתאונה כמו תאונת דרכים או תאונת עבודה, יכולות לזכות את הנפגע בפטור זמני או קבוע ממס הכנסה. זאת בתנאי שהנפגע הוכר כנכה מטעם ביטוח לאומי ב90% לפחות או, במקרה של מספר פגיעות ב-90% ושאחת הפגיעות גרמה לנכות בשיעור של 40% לפחות.

 

3 – מחלה קשה וכרונית שהתפרצה אצל מבוגר

מי שהתפרצה אצלו מחלה כרונית וקשה כמו סוכרת, מחלות לב, פרקינסון, מחלות ריאה, טרשת נפוצה ועוד מספר רב של מחלות שגורמות לנכות – יהיה זכאי לרוב להטבות ופטורים שונים. מחלה כרונית וקשה יכולה לזכות את החולה בפטור ממס הכנסה במקרה והיא גרמה לו לנכות של מעל 90%.

 

4 – מצב רפואי מולד שגורם לנכות

גם מי שנולד עם ליקוי מסוג זה או אחר, יכול לקבל פטור ממס הכנסה. בכדי להיות זכאים לפטור במצב זה, הליקוי המולד צריך להיות כזה שיישאר לצמיתות, ובנוסף לכך עליו להיות כזה שמזכה את החולה בנכות של 90% ומעלה. במקרים של ליקוי מולד, אין בדרך כלל קביעה של פטור זמני ממס הכנסה.

עורך דין מיסים

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו