מהם מזונות זמניים ומתי הם יעזרו לכם?

מזונות זמניים הם דמי מזונות לכל דבר ועניין, המשולמים לאישה שעוברת תהליך גירושין מבן הזוג שלה. ההבדל בין מזונות רגילים למזונות זמניים הוא שהזמניים משולמים למי שנפרדו, אך עדיין לא הגיעו לפסיקה בבית המשפט בתביעת הגירושים. הגשת תביעה לבקשת מזונות זמניים היא אפשרית לכל אחת ועשויה לעזור לכל אם שזקוקה לתמיכה כלכלית. במאמר זה נפרט בנושא מזונות זמניים וחשיבותם

 

מה הם מזונות זמניים?

מזונות זמניים הם דמי מזונות המשולמים למי שנפרדו, אך עדיין לא סיימו את הליך הגירושין ועוד לא קיבלו פסיקה בבית המשפט בתביעה. הבקשה למזונות זמניים יכולה להיות מוגשת בכל עת והיא אף פטורה מתשלום אגרה. מזונות זמניים הם פתרון זמני לאם שמחכה זמן רב לפסיקה בתביעת מזונות בבית המשפט. מצב כזה עלול לעיתים להימשך מספר חודשים או מספר שנים, כך שמזונות זמניים  מהווים סעד זמני בזמן הליכי בית המשפט.

 

מה ההבדל בין מזונות קבועים למזונות זמניים?

מאחר ומזונות זמניים הם פתרון מהיר לבעיה כלכלית של האם שמגדלת את הילדים, הם נקבעים על פי הערכה כללית בלבד ומשתנים בעתיד בעת קביעת המזונות בפסיקה. המזונות הקבועים שיקבעו בפסיקה יכולים להיות גבוהים, נמוכים או באותו הסכום של המזונות הזמנים. גם אם המזונות הקבועים הם נמוכים יותר מהמזונות הזמניים, האם לא תמיד נדרשת להחזיר את התשלום הנוסף שקיבלה. במידה והמזונות הקבועים גבוהים יותר מהמזונות הזמניים, האב יידרש להשלים את הפרש הסכומים.

 

מתי מזונות זמניים יעזרו לכם?

מזונות זמניים יעזרו לכל אם שמחכה לפסיקה בתביעת הגירושין. מאחר וזה תהליך שעלול לקחת תקופת זמן ארוכה, מזונות זמניים יכולים לעזור לאם שאינה מסוגלת להשתלט לחלוטין על הוצאות הילדים לבדה וזקוקה לתמיכה כלכלית מהפרוד. מזונות זמניים מעניקים מרווח נשימה לאימהות שנכנסו להליך גירושין ונאלצות לטפל בילדים לגמרי לבדן וזקוקות למענה כלכלי מהיר.

 

מתי ניתן להגיש תביעה למזונות זמניים?

לאור החשיבות של רווחת הילדים, החוק מאפשר הגשת תביעה למזונות זמניים בשלב מוקדם של תהליך הגירושים. עוד לפני הגשת תביעת המזונות ולפני פגישת הגישור הראשוני (אליה מחויבים בני הזוג להגיע במסגרת ההליך).

 

מהו גובה המזונות הזמניים?

מאחר ובית המשפט אינו מבצע בדיקה מעמיקה של כלכלת של שני הצדדים בנפרד, אלא מתבסס על הערכה כללית של צרכי הילדים וההכנסות של כל אחד מבני הזוג, לרוב סכום המזונות הזמניים הוא בשיעור המינימלי לילד שנע בין 1,200 ל-1,400 ש״ח. בית המשפט גם קובע חלוקה של הוצאות חריגות בין שני ההורים. ההוצאות החריגות יכולות להיות שיעורים פרטיים, טיפולים רפואיים מיוחדים, מותרות ספציפיות עבור הילד וכן הלאה. עם זאת, בית המשפט רואה לנכון לפסוק על פי דעתו בהתאם ההערכה הכללית של ההכנסה של שני ההורים.

 

תוכן עניינים

רוצים לפרסם אצלנו באתר? השאירו פרטים ונחזור אליכם

אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
כתבות אחרונות באתר
כתבות נוספות שאולי תאהבו