החירות המזוהה עם חג הפסח מקבלת השנה שתי משמעויות- האחת דתית- מסורתית והשנייה חברתית- בריאותית.
השנה נצפה בהמונים חוגגים את סיום הסגרים, מתקהלים ומתגודדים בפארקים סביב מנגלים, הרבה אווירה ואוכל טוב.
חול המועד פסח תמיד אופיין כשבוע של ארוחות על האש ויום חג לקרניבורים, הזדמנות נהדרת לפגוש את המשפחה ולהעלות בשרים טובים על המנגל.
כל אחד מהאנשים בוחר אילו בשרים להעלות, בין אם חלקים מגופו של העוף ובין אם סטייקים משובחים ועתירי שומן.
אז איפה כדאי לעשות בחול המועד פסח של 2021 על האש? והאם ישנם חידושים בגזרת המנגלים והגרילים? בואו לקבל מאיתנו טיפים לאיך לבלות את החג הכי שווה בשנה!
לארח או להתארח?
ב"חג הקרניבורים" אין זה משנה באמת האם מתארחים או מארחים, משום שאת הגריל שלכם אתם יכולים לשאת איתם לכל מקום. השאלה שעליכם לשאול את עצמכם, היא האם בא לכם השנה לציין את חול המועד בפארקים תחת כיפת השמיים, או שמא תעדיפו לעשות זאת בשטח אינטימי בבית. היתרון בעל האש בשטח ציבורי, הוא שסוף סוף תוכלו לנשום לרווחה ולטייל קצת עם הילדים והמשפחה. יחד עם זאת, על האש בבית יכול להיות הרבה יותר נוח, משום שהמקרר נגיש לכם ואם משהו חסר פשוט מביאים אותו מבפנים החוצה.
גריל חדשני ומקצועי
קרניבורים אמיתיים לא יסתפקו בחול המועד של פסח בגריל חובבני, אלא ודאי יחפצו בגריל חדשני ומקצועי, אשר יספק להם בשר עסיסי ומשובח. ישנו מגוון רחב של סוגי גריל פחמים, גריל גז וחשמלי, אשר כל אחד מהם מספק חוויית טעמים שונה ומיוחדת בדרכה.
בוובר למשל, תוכלו למצוא את כל סוגי הגריל הקיימים, ולרכוש לכם אחד שיתאים לרצונותיכם והעדפותיכם על פי המפרט שלו. חשוב לבחור בגריל שמתאים לסוגי הבשרים שאתם נוטים לצלות, וכן שמכיל את כל האבזור שחשוב לכם שיהיו בגריל.
סוגי בשר
ישנם הרבה סוגים שונים של בשר, חלקם מתאימים לצלייה וחלקם פחות. כאשר אתם נמצאים באטליז או בקצבייה, כדאי להתייעץ עם הקצב אילו בשרים כדאי לכם לבחור למטרת צלייה על הגריל. הוא יידע לומר אילו נתחים מובחרים ומומלצים לטובת העניין, וכך תוכלו להיות בטוחים בנתחים שבחרתם.
דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו במעמד רכישת הבשרים, הוא הצבע שלהם. נתחי בשר שמתאימים לצלייה על הגריל הם בדרך כלל כאלו שצבעם ורדרד או בורדו, ושהם בולטים בברק ובעסיסיות שלהם.
קרניבוריות לצד מזון מהצומח- טוויסטים מעניינים
בשר יכול להיות טעים במיוחד ללא שום תוספת, אולם ישנן תוספות שצלייתן בגריל יכולה לשדרג את הארוחה פלאים. לצד הבשר אתם יכולים לצלות גם כן תפוחי אדמה בתיבול מלח- פלפל, בצל ועגבניות שמוסיפים נופך נוסף של טעמים, ואיך לא, חצילים.